Dubbele-chocolade pistache muffins

    • – 4 eieren
    • – 200 ml olie
    • – 200 gram suiker
    • – 50 gram honing
    • – 1 vanilleboon
    • – 10 gram koffie-extract
    • – 5 gram zout
    • – 80 gram creme fraiche
    • – 350 ml melk
    • – 450 gram bloem
    • – 25 gram bakpoeder
    • – 60 gram cacaopoeder
    • – 240 gram pure chocolade
    • – 90 gram gehakte pistachenoten
    • – 70 gram pistache
    • – 50 gram bloem
    • – poedersuiker en boter

Ingredienten:

– 4 eieren

– 200 ml olie

– 200 gram suiker

– 50 gram honing

– 1 vanilleboon

– 10 gram koffie-extract

– 5 gram zout

– 80 gram creme fraiche

– 350 ml melk

– 450 gram bloem

– 25 gram bakpoeder

– 60 gram cacaopoeder

– 240 gram pure chocolade

– 90 gram gehakte pistachenoten

Pistache-topping:

– 70 gram pistache

– 50 gram bloem

– poedersuiker en boter

Bereidingswijze topping:

Plaats alles in de Magimix tot de massa een kruimeldeeg word,

Leg de massa op een bakpapier en laat op kamertemperatuur liggen.

Bereidingswijze:

Plaats de eieren, olie, suiker, honing, vanilleboon, koffie-extract en het zout in de kitchenaid met een garde en klop voor enkele minuten op hoge snelheid,

Voeg de melk en creme fraiche toe en klop voor enkele minuten,

Zeef de droge ingrediënten (bakpoeder, cacaopoeder & bloem) en voeg toe,

Voeg de pistachenoten toe en de chocolade-pallets,

Plaats de massa in de muffin-mal en bestrooi met de topping,

Bak af voor 25 – 30 minuten op 190 graden.

Catering of kookles?

Neem contact op