Vissoep
- – olijfolie
- – 2 grote uien
- – 6 tenen knoflook
- – 1 grote bos peterselie
- – 400 gram tomaten
- – 2 eetlepels tomatenpuree
- – 500 ml schaaldierenbouillon (of visbouillon)
- – 250 ml witte wijn
- – 1400 gram vis-filets
- – snufje oregano, tijm en tabasco
- – zout en peper
Bereidingswijze:
Bak de uien in wat olijfolie met de knoflook voor enkele minuten,
Voeg de peterselie toe en bak rustig door voor 2 minuten,
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze voor 1 minuut en voeg de tomaten toe,
Kook dit geheel voor 10 minuten rustig door en voeg de bouillon & de witte wijn toe,
Kook voor 4 minuten en voeg de vis toe en gaar de vis zonder de soep te koken,
Breng naar behoefte op smaak met tijm, oregano, tabasco, zout & peper.