Ajo Bianco (V)

    • – 100 gram zeer licht geroosterde amandelen
    • – 5 tenen knoflook (geroosterd voor 20 minuten in de oven op 180 graden)
    • – 125 gram groene druiven
    • – 125 gram komkommer
    • – 120 ml water
    • – 70 gram zuurdesembrood
    • – 120 gram soya-yoghurt
    • – sherry azijn naar smaak
    • – zout en peper
    • – olijflie

Bereidingswijze:

Pureer de knoflook, snijd de komkommer in blokjes, halveer de druiven en snijd het brood in blokjes en plaats samen in een bekken,

Plaats de amandelen in een blender en laat de blender draaien totdat de amandelen zijn verandert in soep (10 minuten),

Voeg hier langzaam (al draaiende) de yoghurt en het water aan toe en een scheutje olijfolie,

Voeg de overige ingrediënten toe en breng op smaak met azijn, zout en peper, Haal het geheel door een fijne zeef en serveer koud met wat gehalveerde druiven en eventueel wat gesneden meloen.

Catering of kookles?

Neem contact op