Chocolade-taart (V)

    • – 175 gram bloem
    • – 40 gram cacao-poeder
    • – 1 theelepel bakin soda
    • – 365 gram suiker
    • – 330 ml water
    • – 120 gram olie (zonnebloem)
    • – 1 eetlepel vanille-extract
    • – 125 gram poedersuiker
    • – 2 theelepels cacaopoeder
    • – 1 theelepel maple syrup
    • – 2 theelepels water
    • – 90 ml water
    • – 3 kaneelstokjes
    • – 2 steranijs
    • – 6 Kardemom-peulen

Chocolade-glacage:

– 125 gram poedersuiker

– 2 theelepels cacaopoeder

– 1 theelepel maple syrup

– 2 theelepels water

Suikersiroop:

– 165 gram suiker

– 90 ml water

– 3 kaneelstokjes

– 2 steranijs

– 6 Kardemom-peulen

Bereidingswijze:

Meng de suiker, bloem, bakin soda en cacaopoeder,

Meng de olie, water en vanille-extract in een andere kom,

Voeg beide mengsels samen en bak op 175 graden voor 30 minuten,

Meng de poedersuiker, en cacaopoeder en voeg de maple syrup toe,

Voeg druppelsgewijs water toe tot het een smeerbare massa is geworden,

Voeg alle ingedrienten voor de suikersiroop samen en breng aan de kook,

Zodra de taart ui de oven komt, haal deze uit de bakvorm en overgiet met de suikersiroop,

Besmeer de bovenkant vervolgens met de glacage.

Catering of kookles?

Neem contact op