Dubbele citroen “creme brulee”

    • – 1 gram zout
    • – 100 gram poedersuiker
    • – 1 vanilleboon
    • – 250 gram bloem
    • – 2 citroenen (lek prikken en 20 minuten koken met de deksel erop (haal hierna het witte membraan en de zaden uit de citroen))
    • – 200 gram citroensap
    • – 300 gram suiker
    • – 20 gram bakin soda
    • – 9 eieren
    • – 350 gram gesmolten

Basis taartbodem:

Ingredienten:

– 150 gram boter

– 1 gram zout

– 100 gram poedersuiker

– 1 ei

– 1 vanilleboon

– 250 gram bloem

Bereidingswijze:

Plaats de boter met het zout in de Magimix en laat draaien voor enkele minuten,

Voeg de poedersuiker toe en draai 2 minuten door,

Voeg het ei en de vanilleboon toe en draai 1 minuut,

Voeg de bloem toe en draai voor 2 minuten,

Haal uit de machine en leg koud voor 10 minuten,

Haal de taartbodem uit de koeling,

Rol de taartbodem uit en plaats deze in een geprepareerd taartblik (boter en bloem),

Prik gaatjes in de bodem met een vork en bak de taartbodem af voor 20 minuten op 180 graden.

Creme brûlée:

Ingredienten:

– 2 citroenen (lek prikken en 20 minuten koken met de deksel erop (haal hierna het witte membraan en de zaden uit de citroen))

– 200 gram citroensap

– 300 gram suiker

– 20 gram bakin soda

– 8 eieren

– 250 gram gesmolten boter

Bereidingswijze:

Blend alle ingrediënten in een maatbeker met de staafmixer en stort op de voorgebakken bodem,

Bak af op 35 minuten op 180 graden.

Snijd de taart in de gewenste vorm en bestrooi met rietsuiker,

Brand de bovenkant nu net als een creme brûlée.

Catering of kookles?

Neem contact op