Gebakken Kabeljauw met citroengras-gember saus

't Kookpunt - Gebakken Kabeljauw met citroengras-gember saus
    • – 15 gram eendenvet of boter
    • – 60 gram sjalot
    • – 2 citroengras
    • – 60 gram gember
    • – 4 tenen knoflook
    • – 1 liter witte wijn
    • – 500 gram room
    • – 360 gram melk
    • – 1 pot geroosterde paprika’s
    • – olijfolie
    • – zout en peper
    • – 250 gram kokosroom
    • – currypoeder en zout
    • – Curry-pasta naar keuze
    • – zonnebloem olie

Vis:

Maak de Kabeljauw schoon, maar laat de huid zitten,

Maak de vis graten-vrij en leg deze apart op een plateau,

Leg dit plateau vervolgens in een koelcel tot later gebruik.

Haal de vis uit de koeling en zout de vis,

Bak de vis, wanneer nodig op de huidkant in olie voor +/- 2 minuten,

Draai de vis om en voeg een klont boter toe,

Plaats de vis met pan en al in de oven (op 150 graden) voor +/- 4 minuten op 150 graden.

Citroengras-gember saus:

Bak de sjalot, fijngehakte citroengras, gember en knoflook aan in de boter,

Deglaceer de pan met de witte wijn en reduceer de wijn totdat deze bijna verdwenen is,

Voeg de room, melk, kokosroom en currypoeder toe,

Reduceer voor enkele minuten tot de gewenste dikte,

Breng de saus op smaak met zout en eventueel wat citroensap.

Paprikasaus / paprika coulis:

Giet de pot paprika’s leeg in een maatbeker,

Gebruik de staafmixer om de paprika’s te pureren,

Voeg al draaiende wat olijfolie toe om een vollere smaak te krijgen en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Curryolie:

Bak de curry-pasta aan in een scheut olie gedurende 3 minuten,

Voeg olie toe totdat de curry-pasta volledig onder staat,

Verhit dit vervolgens 3 minuten op hoog vuur,

Haal de pan van het vuur en laat deze volledig afkoelen,

Maak een theedoek nat en wring deze uit, plaats de theedoek in een bolzeef en plaats de bolzeef over een uitlekbak,

Giet de olie door de theedoek en laat deze uitlekken.

Catering of kookles?

Neem contact op