Gebraden eend met hoisin-saus

't Kookpunt - Gebraden eend met hoisin-saus
    • – 240 gram Sojasaus
    • – 120 gram pindakaas
    • – 60 gram bruine suiker
    • – 40 gram rijstazijn
    • – 4 teen knoflook (fijn)
    • – 40 gram sesamolie
    • – Zwarte peper & chilli naar smaak
    • – Komkommer
    • – 200 ml azijn
    • – 80 gram suiker
    • – 150 ml water
    • – laurierblad
    • – korianderzaad

Eend:

Snijd de eend kruislings in op de vetkap,

Breng de eend op smaak met zout aan beide kanten,

Plaats de eend in een koude pan op gemiddeld vuur en bak de eend totdat deze goudbruin kleurt,

Draai de eend om en bak deze voor 1 minuut in zijn eigen vet op de andere kant,

Plaats de eend met bakpan en al in de voorverwarmde oven op 150 graden voor 5 tot 7 minuten,

Laat de eend 4 minuten rusten en trancheer.

Hoisin saus:

Ingredienten:

– 240 gram Sojasaus

– 120 gram pindakaas

– 60 gram bruine suiker

– 40 gram rijstazijn

– 4 teen knoflook (fijn)

– 40 gram sesamolie

– Zwarte peper & chilli naar smaak

Plaats alle ingrediënten in de blender en laat de blender draaien voor enkele minuten,

Zeef de massa.

Zoet-zure komkommer:

Breng de azijn, suiker en water aan de kook,

Voeg enkele laurierbladeren toe en een handje korianderzaad,

Laat afkoelen.

Snijd de komkommer in de lengte met een dunschiller in lange plakken,

Plaats de komkommer met het zoet-zuur mengsel in een open bak in het vacumeer-apparaat,

Vacumeer dit geheel 2 keren.

Catering of kookles?

Neem contact op