Gepaneerde zwezerik met geroosterde paprika, tandoori & pittige ananas
- – 1 pak papadums
- – tandoorikruiden
- – zout
- – 1 pak volle yoghurt
- – 1 ananas
- – 200 ml azijn
- – 80 gram suiker
- – 150 ml water
- – laurierblad
- – korianderzaad
- – kimchi (1 fles)
- – ketjap
- – 6 rode puntpaprika’s
- – olijfolie
- – zout & peper
- – 1 bus Pringles (Hot & spicy) (tot grof poeder gemalen in de Magimix)
- – 1 kg zwezerik
- – kippenbouillon
Zwezerik:
Ingredienten:
– 1 bus Pringles (Hot & spicy) (tot grof poeder gemalen in de Magimix)
– 1 kg zwezerik
– kippenbouillon
Bereidingswijze:
Breng 2 liter kippenbouillon aan de kook en zet het vuur uit,
Plaats de rauwe zwezerik in de bouillon en laat 10 minuten van het vuur pocheren,
Haal de zwezerik uit de bouillon en haal het buitenste vlies van de zwezerik af,
Paneer vervolgens de zwezerik in paneermeel, vervolgens in eiwit en hierna met de Pringles,
Leg de gepaneerde zwezerik koud in de koelkast tot wanneer nodig,
Wanneer nodig, frituur de zwezerik op 180 graden tot deze goudbruin en krokant is,
Zout de zwezerik licht na wanneer deze uit de frituur komt.
Geroosterde paprika:
Ingredienten:
– 6 rode puntpaprika’s
– olijfolie
– zout & peper
Bereidingswijze:
Smeer de puntpaprika’s royaal in met olijfolie en leg op een bakplaats,
Zout de paprika’s licht en plaats in een voorverwarmde oven van 200 graden voor +/- 20 minuten,
Haal de paprika’s uit de over wanneer deze licht zwart aan de buitenkant zijn geworden,
Laat 5 minuten afkoelen en pel de paprika’s met een klein mesje,
Snijd de paprika’s open en verwijder de zaden en het steeltje,
Hak de paprika grof met een met en breng op smaak met zout en peper.
Pittige ananas:
Ingredienten:
– 1 ananas
– – 200 ml azijn
– 80 gram suiker
– 150 ml water
– laurierblad
– korianderzaad
– kimchi (1 fles)
– ketjap
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten behalve de ananas, ketjap en de kimchi samen en breng dit aan de kook,
Breng het zoet-zuur pittig op smaak met de kimchi en zet apart,
Maak de ananas schoon en snijd in quartiers en verwijder de kern,
Plaats de ananas in een vacuumzak met de pittige zoet-zuur en vacumeer,
Laat de ananas 20 minuten marineren en haal deze uit de vacuumzak,
Snijd de ananas in de gewenste vorm en verwarm licht in een pan met een scheutje water,
Laat het water licht verdampen en voeg een scheutje ketjap toe,
Glaceer de ananas.
Tandoori-yoghurt:
Ingredienten:
– 1 pak volle yoghurt
– tandoori kruiden
– zout
Bereidingswijze:
Meng een half pak yoghurt met een goede schep tandoorikruiden,
Breng de yoghurt op smaak met zout en zet apart.
Papadums:
Ingredienten:
– 1 pak papadums
– tandoorikruiden
– zout
Bereidingswijze:
Frituur de papadums op 180 graden en breng de papadum op smaak met zout en de tandoorikruiden.
Plaats een eetlepel van de gehakte paprika in het midden van het bord,
Maak speels enkele strepen op het bord (rond de paprika) van de tandoori-yoghurt,
Plaats de zwezerik op de paprika in het midden van het bord,
Leg wat ananas tegen de zwezerik aan en rondom het bord,
Plaats de papadum op de zwezerik in het midden van het bord.