Gnocchi met pesto

    • – 2 grote gepofte bloemige aardappels
    • – 50 gram ricotta
    • – 90 gram bloem
    • – 1 ei
    • – 1 takje tijm (alleen de blaadjes)
    • – basilicum
    • – pijnboompitten
    • – knoflook
    • – olijfolie
    • – parmezaanse kaas
    • – rasp van citroen
    • – eventueel zout en peper

Ingredienten:

– 2 grote gepofte bloemige aardappels

– 50 gram ricotta

– 90 gram bloem

– 1 ei

– 1 takje tijm (alleen de blaadjes)

Bereidingswijze:

Wrijf de aardappels (terwijl deze warm zijn) door een grove zeef,

Voeg de ricotta, bloem en het ei toe en de fijngehakte tijm,

Meng dit geheel en voeg een goede snuf zout toe,

Breng het geheel samen tot een bal,

Rol deze bal vervolgens uit tot 1 lange sliert en snijd deze in de gewenste grote,

Vorm de gnocchi en kook deze gaar in gezouten water (rustig koken),

Schep de gnocchi’s, wanneer deze gaan drijven,  in een bak met wat olijfolie erin en laat afkoelen in de koelkast.

Pesto:

Ingredienten:

– basilicum

– pijnboompitten

– knoflook

– olijfolie

– parmezaanse kaas

– rasp van citroen

– eventueel zout en peper

Bereidingswijze:

Plaats alle ingrediënten behalve de olijfolie in een blender,

Blender het geheel en voeg de olijfolie toe, tot gewenste dikte (voor bij de gnocchi, een dunne lopende pesto),

Breng op smaak met zout en peper.

Bak de gnocchi in boter totdat deze goudbruin zijn,

Voeg hier pesto naar smaak aan toe en eventueel wat groentes.

Catering of kookles?

Neem contact op