Groente-tajine (V)

    • – 1 snuf saffraan
    • – 4 tenen knoflook
    • – 4 cm gember
    • – olijfolie
    • – 1 theelepel komijn
    • – 1/2 theelepel gemalen kaneel
    • – 1 theelepel ras el kanoet
    • – 1 eetlepel fijngehakte zongedroogde tomaten
    • – 2 kg gemengde groentes (tomaten, courgette, paprika’s, pompoen, aubergine etc.)
    • – 400 gram kikkererwten
    • – 100 gram gedroogde abrikozen
    • – 1 gezouten citroen
    • – 300 gram couscous
    • – 1 bos gemengde kruiden (munt, peterselie, dragon, kervel etc.)
    • – amandelschaafsel

Bereidingswijze:

Plaats de saffraan in een bak en overgiet met 500 ml kokend water en laat afkoelen en infuseren,

Schil en snijd de gember en de knoflook fijn,

Bak de specerijen aan met de knoflook en gember in wat olijfolie in een grote pan,

Voeg de tomaten toe, en de groentes (gesneden in gewenst formaat),

Voeg de kikkererwten met vocht en al toe en voeg de abrikozen (grof gesneden) toe,

Snijd de citroen in kleine stukjes en verwijder het witte membraan aan de binnenkant en voeg toe,

Dek af en laat rustig pruttelen voor +/- 30 tot 45 minuten,

Snijd de kruiden fijn en zet apart,

Kook het saffraan-water op en giet over de couscous, dek de couscous af en laat 10 minuten staan.

Schep op ieder bord wat van de couscous,

Schep hier wat van de groenten-tajine overheen en bestrooi met wat verse kruiden,

Bestrooi tot slot royaal met amandelschaafsel.

Catering of kookles?

Neem contact op