Koffie en parmezaan risotto

    • – 350 gram risotto rijst
    • – 1 liter warme groente-bouillon
    • – 1 ui
    • – 1 teen knoflook
    • – scheut witte wijn
    • – 40 gram boter
    • – 30 gram geraspte parmezaan
    • – een handje gemalen koffie
    • – zout en peper
    • – 750 ml bier (donker bier)
    • – 75 ml room
    • – 150 gram parmezaan

Bereidingswijze:

Begin met de reductie; reduceer de 750 ml bier tot 200 ml,

Plaats vervolgens de parmezaan en de room in een pannetje op laag vuur en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken,

Verwarm een koekenpan en bak hierin (zonder kleur) de ui en de knoflook,

Bak vervolgens de risotto-rijst licht voor +/- 3 minuten,

Blus de rijst af met de witte wijn en verwerkt de rijst vervolgens als een risotto (lepel voor lepel bouillon toevoegen zodat de rijst net niet onder staat en niet kookt),

Wanneer de rijst gaar is (na ongeveer 20 minuten), haal de pan van het vuur en voeg de boter en de parmezaan toe,

Breng op smaak met zout en peper.

Plaats een schep van de parmezaan-room gevolgd door een schep van de risotto in elk bord,

Sprenkel hier in een spiraal een deel van de reductie overheen,

Sprenkel wat gemalen koffie over het geheel en rasp eventueel een beetje extra parmezaan over het bord.

Catering of kookles?

Neem contact op