Koolraap en Kardamom soep
- – 2 koolrapen
- – 1 grote ui
- – 2 stengels bleekselderij
- – 1 takje tijm
- – 70 gram boter
- – 20 gram Kardamom
- – 1 nootmuskaat
- – 2 eetlepels honing
- – olijfolie
- – groentebouillon
- – 150 ml room
- – zout en peper
Bereidingswijze:
Snijd de ui en bleekselderij fijn en bak aan in wat olijfolie,
Voeg de tijm, de helft van de boter en de Kardamom toe, (vergeet niet de Kardamom te kneuzen)
Snijd de kooltap en voeg toe aan de ui & bleekselderij,
Voeg de honing toe en kook voor 2 minuten met de deksel,
Voeg de groentebouillon toe totdat de groentes net onder staan,
Kook voor 5 minuten, voeg de room toe en kook voor nog 5 minuten,
Voeg de rest van de boter toe en plaats de soep in een blender,
Passeer de soep door een zeef,
Garneer met wat geschaafde nootmuskaat en olijfolie.