Witlof-bladerdeeg taartjes met blauwe kaas “kroketten”

    • – 400 gram bladerdeeg
    • – 8 stuks witlof
    • – 8 sjalotten
    • – 200 ml witte-wijn azijn
    • – 8 jeneverbessen
    • – olijfolie
    • – 100 gram boter
    • – 150 gram suiker
    • – zout en peper
    • – 400 gram blauwe kaas
    • – 3 eiwit
    • – panka broodkruim
    • – bloem
    • – 1 teen knoflook
    • – 1 theelepel fijne mosterd
    • – 1 citroen (alleen sap)
    • – 2 eetlepels appelazijn
    • – 150 gram zonnebloem-olie
    • – 150 ml walnootolie
    • – 2 peren

Bereidingswijze:

Snijd de bladerdeeg in vierkanten van 15 bij 15 cm,

Verwarm de oven voor op 180 graden,

Bak de witlof in een scheutje olijfolie en de boter bruin en gaar,

Voeg de sjalotten (fijn gesneden), de azijn, de jeneverbessen en de suiker toe en reduceer tot bijna droog,

Haal de jeneverbessen uit het mengsel en plaats een royale eetlepel van het mengsel in het midden van de bladerdeeg vierkanten,

Bak de taartjes voor 10 tot 12 minuten op 180 graden.

Kroketten:

Snijd blokjes van de blauwe kaas en rol deze tot een bal met de palm van de hand,

Haal deze ballen vervolgens door de bloem, vervolgens door de eiwit en vervolgens door de Panko,

Frituur op 180 graden tot goudbruin en krokant.

Dressing:

Voeg de mosterd, knoflook (gepureerd), azijn en het citroensap samen in een bekken,

Meng dit mengsel goed en voeg de 2 soorten olie druppelsgewijs toe,

Blijf goed kloppen met een garde, de dressing moet geëmulgeerd blijven,

Breng op smaak met zout en peper.

Peren:

Schil de peren en snijd in gewenste vorm.

Plaats een taartje in het midden van het bord,

Plaats wat kroketten-ballen op en om de taart,

Plaats hier speels enkele stukken peer tussen,

Besprenkel met wat van de dressing.

Catering of kookles?

Neem contact op