Zuid-Indiaanse viscurry

't Kookpunt - Zuid-Indiaanse viscurry
    • – 1 ui
    • – 2 EL mosterdzaad
    • – 1 EL kurkuma
    • – 1 EL komijn
    • – 3 cm gember
    • – 1,5 rode peper
    • – 400 ml kokosmelk
    • – 3 EL tamarinde pasta
    • – 1 aubergine
    • – 1 wortel
    • – een handje vol groene bonen
    • – witvis naar keuze

Ingredienten:

– 1 ui

– 2 EL mosterdzaad

– 1 EL kurkuma

– 1 EL komijn

– 3 cm gember

– 1,5 rode peper

– 400 ml kokosmelk

– 3 EL tamarinde pasta

– 1 aubergine

– 1 wortel

– een handje vol groene bonen

– witvis naar keuze

Bereindingswijze:

Bak de ui aan met de andere specerijen,

Wanneer deze gaar zijn, pureer het geheel met een staafmixer,

Voeg de kokosmelk en tamarinde-pasta toe kook dit geheel 1 minuut,

Voeg de aubergine, wortel en groene bonen toe (allemaal in stukken van 1 cm gesneden) en gaar deze in de curry,

Wanneer de groenten bijna gaar zijn, voeg de witvis toe,

Gaar de witvis in de curry zonder dat de curry kookt en garneer (eventueel) met wat gesneden koriander.

Catering of kookles?

Neem contact op