Sergio Herman
Master chef & horeca ondernemer

Sergio Herman

Sergio Herman geboren te Oostburg, 5 mei 1970 is een Nederlandse master chef en horeca ondernemer.

Aanvankelijk was Herman van plan om na zijn avontuur bij Cas Spijkers internationaal meer ervaring op te gaan doen. Dit liep anders omdat zijn vader begin van de jaren 90 fysieke klachten kreeg. Sergio Herman werd chef-kok van het restaurant van zijn vader, maar voerde na enige tijd wel aanpassingen door die niet door alle vaste gasten goed werden ontvangen. Zijn talent werd wel erkend door experts, getuige de eerste Michelinster voor Oud Sluis in 1995. In 1999 ontving hij een tweede ster.

Zijn beide ouders waren in die jaren nog altijd betrokken gebleven bij het restaurant. Zijn vader beheerde de kruidentuin en Hermans moeder (vroeger in de bediening) hielp geregeld nog met de afwas. Later werd de jongere broer van Sergio, Michel, verantwoordelijk voor de bediening.

Eind 2005 merkte zijn broer, het hoofd van de bediening van Oud Sluis, twee hoofdinspecteurs op van Michelin in het restaurant. Deze inspecteurs werkten anoniem en werden zeer zelden herkend. Na afloop van hun lunch zeiden de hoofdinspecteurs tegen Sergio Herman: Welcome to the select group of European toprestaurants. Hij kreeg daarbij de eerste gids van de bandenfabrikant van 2006 overhandigd met daarin zijn drie Michelinsterren-vermelding. Herman was op dat moment, na Cees Helder en Jonnie Boer, de derde en allerjongste chef-kok in de Nederlandse geschiedenis met drie Michelinsterren.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Sergio_Herman