Winston Drevers
Master chef

Winston Drevers

Winston Drevers was de leermeester van Paul Rodenberg, en Paul heeft dus ook jarenlang met hem samengewerkt. Winston is een groot inspiratie geweest voor alles wat Paul heeft gedaan. Hij werd gelauwerd na veertig jaar in verschillende keukens te hebben gewerkt waarvan 15 jaar in dienst van NH Hotels. Winston Drevers heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. De oud-chef van restaurant Chagall in Den Haag, waar hij een Michelin ster wist te veroveren, de voormalige chef-kok in de keuken van NH Schiphol, thans executive chef van NH Leeuwenhorst in Noordwijkerhout, is keukenmanager in hart en ziel. Hij is niet alleen in de keuken actief, hij is ook het gezicht aan ‘de voorkant’ van het hotel. Gasten kennen hem als docent tijdens kookclinics en workshops, tal van collega-koks zijn door hem opgeleid.

Een aantal van hen komt regelmatig langs voor culinair advies. Datzelfde geldt voor Ferran Adriá, de man achter het beroemde El Bulli en adviseur van NH Hotels, al zal zijn netwerk iets groter zijn. Uit de hele wereld komen collega-koks naar het Spaanse ‘laboratoriumrestaurant’ in Roses, als ware het een culinair bedevaartsoord. Adriá heeft na het zogeheten Nhube een nieuw concept bedacht voor NH Eurobuilding. In het nieuwe hotelrestaraurant in het zakendistrict van Madrid wordt in een spannende omgeving ‘fast food op niveau’ geserveerd. Het verschil met het ‘gewone’ fast food is dat de ingrediënten die worden gebruikt afkomstig zijn uit de haute cuisine.

Met andere woorden: je kunt in NH Eurobuilding hamburgers eten van de beste kwaliteit vlees met rucola en gorgonzola, panini met ham en asperges of kaas met salie, pijnboompitten, lente-ui of een salade met groene bonen en eendenpaté. Fast Good, snel en goed, heet de nieuwe keten in NH Hotels dat 240 hotels heeft met 34.000 kamers in zestien landen in Europa, Latijns-Amerika en Afrika.

Bron: https://www.schmidtzeevis.nl/html/nieuwtjes040723.html