Toine Smulders
Wereldkampioen koken in Dubai

Toine Smulders

Paul heeft jarenlang met Toine samengewerkt. Toine Smulders begon ooit als bordenwasser, waarna hij ervaring en kennis opdeed in uiteenlopende keukens. Achttien jaar lang diende hij als master chef op de Beukenhorst in Winterswijk en daarna begon hij zijn restaurant Villa Copera. Smulders ontving een koninklijke onderscheiding en was zeer actief in het circuit van kookwedstrijden. Hij won verschillende nationale zowel internationale titels. Zo werd hij wereldkampioen koken in Dubai, won hij een wedstrijd van de Global Chefs Challenge Dubai en werd onderdeel van de World Association of Chefs Societies (WACS).

Echter besloot Toine in november 2015 de deuren van zijn restaurant Villa Copera in Tolkamer (Gelderland) te sluiten. “Mijn passie is koken voor mensen en dat wil ik in de nabije toekomst weer op een geïnspireerde manier kunnen doen. Dat lukt nu steeds minder en dan kun je maar beter eerlijk en duidelijk zijn. Ik weet zeker dat de kok in mij op den duur weer een gelegenheid zoekt waar ik gasten kan blij maken met kookkunst. Mijn passie voor koken blijft,” aldus Smulders.

Toine Smulders heeft in 1993 de titel: SVH Meesterkok ontvangen.

Bron: https://svhmeestertitels.nl/meesters/toine-smulders/